All About Drawing – Eindelijk autonoom

Groepsexpostie All About Drawing, Stedelijk Museum Schiedam
Rutger Pontzen
De Volkskrant, 29.04.2011
Curator: Diana Wind, Arno Kramer
www.stedelijkmuseumschiedam.nl

rutger-pontzen-volkskrant2


fotobijschrift
“… Ingenieuze rastertekeningen met potlood op papier. Als ruis op een televisiescherm met verbroken verbinding. Tekening die de erfenis van de minimalistische tekeningen van Jan Schoonhoven toont. Indachtig zijn nalatenschap maakt Roozen ook even minimale reliëfs.”

i.v.m. copyright De Volkskrant citaat
“… Met in de slipstream daarvan tekeningen die niet schilderkunstig van aard zijn. Want juist die maken de tentoonstelling in Schiedam interessant, zoals het werk van Paul van der Eerden, Marcel van Eeden, Henri Jacobs en Alexandra Roozen wel bewijst. Hun minutieus gemaakte dagboektekeningen, ‘journaals’, gestileerde droombeelden en op-art abstracties hebben een onderscheidende kwaliteit, ook omdat ze in de verste verte geen schilderkunst zijn. Want het zou een fatale denkfout zijn tekeningen enkel te waarderen op hun gelijkenis met schilderijen – hoe verleidelijk die gedachte, uit emancipatoir oogpunt, ook is.”

Related

Round AboutGalerie Hein ElferinkGarage RotterdamSidewinderAmassAlexandra Roozen, Studio Omstand, Round About SeriesDrawing FrontRescensie Financieel DagbladText Arjan JanssenRecensie VolkskrantRitmisch kijkgenotAll about Drawing, by Yasmijn JarramCatalogus Drawing Now